Bemutatkozás

    Tisztelt Látogató!

    Ez a honlap a szeletelt tégla, mint eladó áru népszerűsítésén túl, azért jött létre, hogy blogos formában, részletes információkkal segítsen mindenkit, ennek a nagyszerű építőanyagnak a  felhasználásában.

 A honlap oldalain tájékozódhat a termékekről, az árukról, újdonságokról, és a  szeletelt tégla felhasználásához kapcsolódó beépítési tudnivalókról, és egyéb környezetvédelmi és gazdaságossági szempontok, ötletek, tanácsok kerülnek megosztásra.

Jó böngészést!

       Szeletelt tégla Önnek!


Foglalkoztatja Önt a környezetünk védelme?
Milyen érvek szólnak a szeletelt tégla felhasználása mellett?


Alapanyag előállítás:
     Ehhez a környezetbarát építőanyaghoz már az alapanyag "előállítása" sem ipari rendszerekben, vagy hatalmas bányákban történik, hanem a magyar dolgozó emberek kétkezi munkájával, az adott épület lebontásakor  "megmentett" építőanyagról beszélünk.
Szállítás vs. környezetvédelem:
     Az újrahasznosításra szánt bontott tégla közúti szállítása is jellemzően kis távolságokban történik, ami más építőanyagokkal szemben még tovább csökkenti a kötődő légszennyezést és környezetkárosítást.
  
Feldolgozás:
        Ehhez a burkolóanyaghoz nem kellenek költséges, hatalmas energiafogyasztású ipari gyártószalagok, nagy széndioxid kibocsátású földgázüzemű égetőkemencék, és gyártórobotok! Bár, itt sem lehet kikerülni a gépi energiabevitelt, ennek mértéke elenyésző, és a "legtisztább" erőforrással, villamosárammal történik.
Energiabevitel:
     A feldolgozáshoz, azaz a bontott tégla szeleteléséhez felhasznált villamos energia négyzetméterre vetítve, ver minden más  burkolóanyagot! A feldolgozás, a bontástól kezdve, a késztermék értékesítéséig rengeteg kézi munkaerő befektetésével, és  magyar munkaerő alkalmazásával történik!
Hungarikum?
A bontott tégla szelet egy magyar különlegesség! Érdekes módon ez a fajta építőanyag, bár mindenhol a világon ismert, csak itt nálunk Magyarországon örvend ekkora népszerűségnek.